Okos ház - Smart Home

Fibaro vezeték nélküli okosház rendszer tervezés és kivitelezés

Okos házat szeretne? - egyszerűbb, mint gondolná.

Ismerje meg az intelligens vezérlés élményét!

Egy komplett okosház rendszer nem csak a lakás benti kényelmét szolgálja, hanem a teljes épület értékét, komfortérzetét emeli. Képzelje el azt, hogy a ház, a kert szinte együtt létezik Önnel,kis láthatatlan “csodák” működtetik, pont úgy, ahogy szeretné, vagy ahogy a legjobban megvédi.


Okos ház: családi ház, társasház, lakópark, nyaraló – bármely épületet lehet  okosítani


Akár még csak tervezés alatt áll, akár már egy ideje lakik benne, a FIBARO vezeték nélküli okosház rendszer bármikor kialakítható.

Miben több, miben más  az okos ház egy épület automatizálásánál?
A FIBARO központtal kompatibilis egyéb gyártmányú okoseszközöket is tudunk a rendszerbe integrálni. Okos kapuvezérlése, redőnye, ma már sokaknak van, de ettől azonban nem lesz okos ház az épület. A dolog lényege az, hogy minden, ami elektromosan működtethető, érzékelhető, mozgatható az egyben vezéreljük: az az egész okos ház egy rendszer

Okos ház: családi ház, társasház, lakópark, nyaraló – bármely épületet lehet  okosítani
Épületen belül és kívül is helyezhetők el okos eszközök, így a kert, az udvar, mélygarázs, tető, bejárat ugyanúgy összhangban működik, mint az okosotthon falain belül, a lakáson belüli eszközök. 

A FIBARO smart home rendszerről

Okos ház vezetékek nélkül FIBARO Z-Vawe

Egyedileg szabadalmaztatott kommunikációs rendszere nem függ a helyi wifitől, így biztonságosabb és jobban kontrollálható. Elektromos rendszerek, érzékelők vezérelt Integrációjáról van szó.

Nem pusztán időkapcsoló, hanem reagál eseményekre: például érzékelheti az UV sugárzást és behúzza a rolókat.

Érzékelheti a füstöt, gázt, szénmonoxidot és riaszthat. Érzékeli a mozgást, a kinti eseményeket – szinte bármit és csak ennek függvényében intelligensen reagálva történtek dolgok, nem pusztán mechanikusan.

Hogy néz ki egy okos ház a mindennapok során?

Képzelje el: amikor este behajt a kocsijával a házba, kinyílik a kapu, barátságosan égnek a fények a  kertben, a teraszon. Kifogástalan a gyep és az úszómedencéje is pont a kellő hőfokon várja, hogy belecsobbanjon.

Amerre jár kigyulladnak bent a fények, éjszaka pedig nem felejt ezentúl égve semmit.A szobák hőfoka, sőt páratartalma is a kívánt értéken…

Reggel lefő a kávé, mire felébred a kedvenc zenéire.  A teraszról pont annyi fény szűrődik be, amennyi kell. Nem, ez nem egy film, hanem az Ön élete egy okosház rendszerrel.

Az okos ház egyben értékes ház is

Okosotthon rendszerrel felszerelt ingatlanának értéke jelentősen emelkedik és ez nem pusztán az eszközök és a rendszer ára.

Maga az élmény, hogy olyan háza lehet, amely akár szóbeli utasításokat is képes követni, roppant izgalmas és új, ezt pedig az emberek hajlandók meg is fizetni.

Jelentős értéknövelő erővel bír, hiszen ha eladná,  egy okosház többet ér. Kiadó ház esetében pedig Önnek mindenképpen kényelmesebb.

Izgalmas és menő dolgok sora lehet benne

A Fibaro rendszer képes együttműködni az Apple eszközökkel, vagy a Google assistanttal, illetve az Amazon Alexa-val is. A lehetőségek egy okos házban folyamatosan bővülnek, alakulnak, finomodnak.

Okosház rendszerével sokat tud megtakarítani

Az okosház vezérlés az energiafelhasználásra, illetve a vízfogyasztásra is kiterjed. A hűtés és fűtés szabályozása, a szellőzés, a klimatizálás optimalizálása az okos házak egyik legnyilvánvalóbb előnye.

Kompromisszumok nélkül érezheti benne jól magát: csak akkor van olyan hőfok, amire szüksége van, amikor bent van. Miért is fűtené, hűtené egész nap?

Intelligens rendszere vezérli az árnyékolást, a melegvízellátást, világítást, így az eleve energiatakarékos eszközei még kevesebből hozzák azt a szintet, amire épp szüksége van és csak addig, amíg szükséges.

Okos kert: öntözőrendszer, gyepgondozás, sőt a medence is vezérelhető

Nem pusztán a kerti, vagy az épület külső megvilágítására kell gondolnia: az okosház része az öntözőrendszer, a robotfűnyíró, vagy a kerti kis szökőkút vezérlésére is.

Medencéje van? – az okosház rendszerével a medence gépészete is vezérelhető. Képzelje el, ha mindig a megfelelő hőfokú, kristálytiszta vízben úszhatna mikor reggel felébred. Vagy a szaunája készen, megfelelő  hőfokon várja.

Hamar megtérülhet az okosház  rendszer ára, ha nagy energiafogyasztói vannak.

Egy okostelefonról tudja a komplett épületet menedzselni. Jól hangzik?

Telefonja nélkül szinte már nem is tudná elképzelni az életét: az okkosház rendszerével is ezen keresztül tud kommunikálni majd.

Akár a saját otthona, akár kiadott ház, apartmanház, vagy nyaraló, távolról is mindig tudni fogja, mi történik. 

Intelligens rendszere védi és igénye szerint gondoskodik Önről, az épület lakóiról.

Hogyan fog működni az okos házam?

Röviden szólva: ahogy szeretné. Hosszabban pedig: ha megismerjük az igényeit, az épület adottságait, a használat módját, az eddigi eszközeit, úgy tudunk egyszerűbb, vagy összetettebb okos ház tervet készíteni. 

Nem kész csomagokat árulunk, hanem gondosan megtervezett és összerakott okos ház rendszereket.

Az Ön életére, kényelmére, gazdaságos okosház üzemeltetésére adunk 21. századi megoldásokat. Sok cég úgy kezdi az okosház rendszer kiépítését, hogy mindent ki kell cserélni az ő eszközükre. Nálunk nem így van. 

Vannak már okoseszközei?

Az okosház vezérlésbe bekapcsolódhat például a már kiépített öntözőrendszere, biztonsági rendszere, medencegépészete, redőnye, riasztója, vagy egyes okoseszközei, ha kompatibilisek a FIBARO-val. Meglehetősen nagy a lehetőségek sora. ha beszélünk, minden részletet megnyugtatóan lehet tisztázni. Nézzük meg, honnan, hová szeretne eljutni, mert az okos ház nem a jövő, hanem a jelen.

Okos otthon az észrevétlen
és biztos háttér

Ezernyi fontos dolga van, nem lehet mindenre személyesen ügyelni. Automatizáljuk, vezéreljük azt,amit csak lehet! Intelligens otthona láthatatlanul úgy fog működni hogy Önt a legjobban szolgálja. Jöhet-mehet, bármerre jár, ezentúl az otthonában megbízhat. Ez nem a jövő csodája, hanem a jelené. Ragadja meg!