Új lakás okos otthon kialakítása előtt 5 lépés

Okos otthon kialakítása előtt sok olyan szempont van, mellyel érdemes tisztában lennie.

Otthona a legfontosabb hely a világon, ezért valósítsa meg álmait már a tervezéstől fogva és alkosson meg egy biztonságos, kényelmes és intelligens otthont az egész család számára. Legyen ez egy olyan hely, ahol mindig szeret időt eltölteni és hazatérni.

Az okos otthon kialakítása nem pusztán az eszközök megvételét jelenti

Sokan és sokféle okoseszközt kínálnak, ám ezekből valóban intelligensen működő rendszer megfelelő vezérlés és a programok összehangolása nélkül aligha lesz. az igazi titok az eszközök egymással való kommunikációjában van.

Öt lépés, ami kelleni fog

Felmérés

Telefonon ismerjük meg a pontos igényeket

Tervezés

Az igényeket lefordítjuk az eszközök, rendszerek szintjére.

Kivitelezés

Beépítjük a vezeték nélküli rendszert és összehangoljuk.

Biztonság

Teszteljük a maximális biztonsága érdekében, ez fontos.

Support

Rendszeresen ellenőrizzük, lefrissítjük rendszerét.

Okos lakás kialakítása lépésenként

Mint minden felújításnál, az okos otthon kialakításánál is az ember legszívesebben már a kezében tartaná a távirányítót és belevetné magát az új funkciók felfedezésébe. Ugyanakkor ennek megvalósításához számos előzetes lépésre is szükség van, hogy az otthon végül valóban okos ház lehessen. 

Az okosotthon rendszer tervezés első öt lépése:

  1. Felmérés
  2. Tervezés
  3. Kivitelezés
  4. Biztonság
  5. Support

Fontosnak tartjuk az okos otthon kialakítás során, hogy ne csak a munkavégzés közben, de később is elérhetőek legyünk. Ha bármilyen probléma adódna, frissítésre lenne szükség, vagy csak újabb okos otthon ötletek merültek fel, supportunk áll rendelkezésre.

Okos otthon kialakítása a gyakorlatban

Az okos ház telepítésének első lépése tehát a felmérés. Ekkor telefonon felvesszük a kapcsolatot a megbízóval, megismerjük az igényeit, illetve az adott feltételeket, amikkel dolgozni fogunk. Csak ezután kezdődhet meg az okos lakás tervezése.

A tervezési folyamatban lefordítjuk ezeket az igényeket eszközök, rendszerek szintjére. Az okos otthon ötletek tehát ilyenkor kerülnek be a gépezetbe. A gondos tervezés emellett elengedhetetlen a zökkenőmentes és precíz telepítéshez is.

Amikor ehhez a fázishoz érünk, az okos otthon végleges kialakítása történik meg. Ekkor telepítjük az okos otthon vezérlő rendszert, illetve összehangoljuk egymással annak elemeit. Ezt követően a tulajdonosnak már csak egy dolga marad: kiélvezni az okos lakás minden előnyét és kényelmi funkcióját.

Okos otthon support magas fokon

Habár az okos lakás már készen áll a használatra, a mi munkánk nem áll meg ezen a ponton. Az okos otthon vezérlő egységnek például frissítésre van szüksége. És természetesen az is előfordulhat, hogy valami meghibásodik, vagy az ügyfél véletlenül elállítja.

Ilyen esetekben készen kell állnunk, hogy a lehető leggyorsabban elháríthassuk a problémát. Emellett természetesen nem csak akkor dolgozunk, amikor hívnak. Kérés, megállapodás szerint rendszeresen ellenőrizzük az általunk telepített okos ház rendszereket, így gondoskodhatunk róla, hogy azok naprakészek legyenek és a felmerülő hibák a lehető legritkábban lehessenek. 

Okos otthon tulajdonosnak lenni tehát valóban kényelmes – hiszen gondoskodunk róla, hogy az okos otthon vezérlő használatán kívül a legkevesebbet kelljen foglalkozniuk a rendszer körüli teendőkkel.

Mi a teendője tehát Önnek, ha vezeték nélküli okos lakás vezérlést szeretne? 

Keressen fel minket bátran és bízza ránk a munkát! Az igényfelmérést követően munkához is látunk, hogy minél hamarabb kiélvezhesse az okos ház minden előnyét és kényelmi funkcióját akár egyedi okos otthon ötletek esetén